"Olet mitä syöt" on lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu sanonta, ja se pitää myös varsin hyvin paikkansa.

Ihmisten solut ja kudokset koostuvat atomeista ja molekyyleistä, joita saamme ravinnosta.

Ihminen tekee joka päivä kymmeniä ruokavalintoja, jotka vaikuttavat ravintoaineiden saantiin ja sitä kautta terveyteen ja hyvinvointiin. Yksittäiset valinnat vaikuttavat vain vähän, mutta valintojen toistuessa päivästä ja viikosta toiseen niiden joko positiiviset tai negatiiviset vaikutukset muodostuvat erittäin ratkaiseviksi.

Ruokavaliolla on myös suuri vaikutus liikuntaan ja sairauksiin. Oikealla ruokavaliolla voimme ohjata nopeampaa kehittymistäsi, parantaa palautumistasi, pienentää loukkaantumisriskiäsi sekä lisätä treenitehoasi. Oikeanlaisella ravinnolla voimme myös parantaa hoitotasapainoa esim. kihdissä ja tyypin 2 diabeteksessä. Voimme lisäksi ehkäistä mm. sydän - ja verisuonisairauksia, verenpainetautia sekä aikuistyypin diabetesta.

Jos sinusta tuntuu, että olet hukkua nykyaikaiseen ravinnosta tulevaan informaatiotulvaan, etkä tiedä mitä tai miten sinun pitäisi syödä, anna minun auttaa!

Minulle ruokavalion suunnittelussa ravintoarvojen lisäksi on tärkeää vaihtelevuus, ja se että ruoka maistuu hyvältä. Nämä asiat auttavat mielestäni siinä, että saat aikaan pysyvän muutoksen ruokailutottumuksissasi eikä tämä jää taas yhdeksi epäonnistuneeksi dieetiksi.

Jos haluat pysyviä tuloksia, pitää myös tehdä pysyviä muutoksia. Aina pysyvien muutoksien ei kuitenkaan täydy olla epämiellyttäviä. Varaa oma aikasi jo tänään, niin vaihdetaan yhdessä jääkaappisi sisältö terveelliseksi, mutta herkulliseksi!